Ιστορία Αιδηψού

ο Σύλλας ο στρατηγός των Ρωμαίων Αρχαιολογικό εύρημα έχει σημαδέψει την Αιδηψό με το πέρασμά του. Λένε ότι γιατρεύτηκε από τους πόνους των ποδιών του στα θεραπευτικά νερά της Αιδηψού.

 

Εμείς τώρα τον θυμόμαστε κοιτώντας την "Σπηλιά" του λουτρώνα ρωμαϊκής περιόδου που παραμένει στο χρόνο. Τούτη η περίοδος ιχνογραφείται ιστορικά με τις πιο έντονες εικόνες.Η ιστορία των Λουτρών της Αιδηψού ξεκινά αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν.

 

Ήταν τότε που ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός μεγαλουργούσε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεκάδες ιστορικοί εκείνων των χρόνων, μεταξύ αυτών ο Στράβωνας και ο Πλούταρχος, μνημονεύουν τα Λουτρά της Αιδηψού στα κείμενά τους τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για τα θεραπευτικές ιαματικές πηγές της "... η πόλη της Αιδηψού, στο νησί της Εύβοιας είναι ένα μέρος για ευχαρίστηση και διασκέδαση, γεμάτο από καλαίσθητα κτίρια και κέντρα διασκέδασης που υπόσχονται μια πολυτελή διαμονή".

 

Τα Λουτρά της Αιδηψού κέντρο κοσμοπολίτικο και λουτροθεραπείας στη Ρωμαϊκή περίοδο, χώρος διασκέδασης και απολαύσεων. Μία μακρινή εποχή και οι μαρμάρινες πλάκες με τα γράμματα που ξεθάβονται να ιστορούν τον αυτοκράτορα Ανδριανό, τον Μάρκο Αυρήλιο και η γοητεία της Ιουλίας Δόμνας να προβάλλει ακατανίκητη στο ολόσωμο άγαλμά της. ... και πέρασαν και θα 'ρθουν οι μεσαιωνικοί δεσπότες και ύστερα ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Θεοδόσιος.

 

3.000 χρόνια αυτή η ιστορία να κρατάει καλά και το παρελθόν να συγκινεί. Η περιοχή γύρω από το Capri πριν από πολλά πολλά χρόνια ... Στα νεότερα χρόνια και κυρίως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο η φήμη της πόλης εξαπλώνεται παντού, διάσημες προοσωπικότητες, πολλοί συγγραφείς και ποιητές βρίσκουν την έμπνευσή τους στην Αιδηψό. Εφοπλιστές και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες βρίσκουν την καλοκαιρινή τους γαλήνη στην Αιδηψό.

 

Παγκόσμιες φυσιογνωμίες όπως ο Ωνάσης, ο Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ομάρ Σαρίφ και άλλοι μαγεύονται από τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές των Λουτρών της Αιδηψού. Τούτη η ένδοξη ιστορία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προτάσεις - Εξορμήσεις »

Διεύθυνση Ξενοδοχείου

Ερμού 25, Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας

Ταχυδρομικός Κώδικας: 34300

Τηλέφωνα Ξενοδοχείου: 22260-22081

Τηλέφωνα Ξενοδοχείου: 22260-22204

Είμαστε στην διαθεσή σας προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε το γρηγορότερο δυνατόν με την εμπειρία χρόνων που διαθέτει το προσωπικό μας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

ΚΤΕΛ Αιδηψού: 22260-22250

ΚΤΕΛ Αθήνας: 210-8317153 και 210-8317163

FERRY BOAT Αιδηψού-Αρκίτσας: 22260-23330

FERRY BOAT Αρκίτσας-Αιδηψού: 22330-91868

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε εποικοινωνήστε με ένα απο τα τηλέφωνα για τις ώρες δρομολογίων των Ferry Boat.

Πως Θα Ερθετε

ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ: Από Εθνική οδό Αθήνας - Λαμίας μέσω πορθμείου Αρκίτσας (φέρρυ μπόουτ) στα 150χιλ. Σύνολο διαδρομής 2 ώρες.

Από Αθήνα μέσω Χαλκίδος (οδικώς) 180χιλ. Σύνολο διαδρομής 3 ώρες.

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθήνας μέσω πορθμείου Γλύφας (φέρυ μπόουτ) στο 250 χιλ. Σύνολο διαδρομής 3 ώρες.